کلهپاچه یا خاش (ارمنی: խաշ) یک غذای سنتی است که در خاورمیانه و قفقاز جنوبی و نروژ متداول است. روش طبخ آن در کشورهای مختلف کمابیش مشابه است و در ایران و ترکیه، کله پاچه، در کشورهای عربی باجَة» (برگرفته از پاچهٔ» فارسی)، در بلغارستان پاچه، و در جنوب قفقاز (ارمنستان، آذربایجان و گرجستان) خاش مینامند در نروژ این غذا به اسمالاهووه معروف است و در شب کریسمس بسیار طرفدار دارد بر اساس آداب و رسوم غذا خوردن نروژیها، در ابتدا باید گوش و چشمهای آن خورده شود. در اواخر سال هم با مواد کله پاچه غذایی اختراع شد بنام معجون. در یک کاسه کمی پاچه زبان و چشم و نصف مغز و بیخه گوش و گوشت لخم و روغن کله پاچه است که همه را میکس میکنند و مخلوطی همانند شله بدست می آید. و اصطلاحا به آن معجون میگویند.
منبع : کله پزی_ویکی پدیا
کله ,پاچه ,نروژ ,پاچه، ,قفقاز ,کشورهای ,و در ,است که ,در کشورهای ,است و ,کله پزی
درباره این سایت